TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Gnev Titana (Wrath of the Titans)

izvor:


Akcija / 95 min.
SAD, 2012


Epska bitka između Titana i bogova nastavlja se u ovom nastavku deset godina nakon „Sudara Titana“, kad Persej odlazi u podzemni svet da bi spasio Zevsa iz kandži Hada, Aresa i Kronosa.

Sem Vortington, Ralf Fajns i Lijam Nison još jednom glume bogove u ratu u filmu „Gnev Titana“, pod rediteljskom palicom Džonatana Libesmana. Deset godina nakon što je herojski porazio čudovišnog Krakena, Persej – polubog, Zevsov sin – pokušava da vodi miran život kao seoski ribar i jedini roditelj desetogodišnjeg sina, Helija.

Ono što Persej ne zna je da je počela borba za prevlast između bogova koja preti da ugrozi njegov idilični život. Opasno oslabljeni zbog nedostatka ljudske posvećenosti, bogovi gube kontrolu nad zatvorenim Titanima i njihovim razbesnelim vođom, Kronosom, ocem Zevsove braće, Hada i Posejdona, koji već dugo vladaju.

Trijumvirat je zbacio njihovog oca s prestola pre mnogo godina, ostavljajući ga da trune u mračnom ambisu Tartara, tamnici koja leži duboko unutar Podzemnog sveta. Persej više ne može da ignoriše svoj pravi poziv kad Had, zajedno sa Zevsovim božanskim sinom Aresom, promeni stranu i sklopi dogovor s Kronosom o Zevsovom zarobljavanju. Snaga Titana raste dok Zevsove preostale božje moći slabe... I pakao vlada Zemljom.

Tražeći pomoć od ratnice, kraljice Andromede, Posejdonovog sina poluboga Agenora, i palog boga Hefesta, Persej hrabro kreće u podmuklu potragu u Podzemni svet da bi spasio Zevsa, zbacio Titane i spasio čovečanstvo.

Režija: Džonatan Libesman

Uloge:  Sem Vortington, Lijam Nison, Ralf Fajns


KOMENTARI