TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Gore u vili (Up at the Vill)

izvor:






U Firenci uoči rata Mussolinijevi miljenici postaju sve glasniji i sve ugledniji u italijanskom visokom društvu koje se okuplja oko princeze San Ferdinando (A. Bancroft), udovice koja ne krije da se udala radi titule i bogatstva.


Njena mnogo mlađa prijateljica, takođe udovica, Mary Panton (K. Scott Thomas), lepa je i privlačna žena odmerenog  ponašanja, suzdržana u emocijama. Prijatelj kojeg poznaje odmalena, sir Edgar (J. Fox), zaprosio  je i očekuje njen odgovor kad se vrati sa kratkog službenog puta. Iako ga ne voli, Mary namerava da kaže da, jer joj sir Edgar nudi sve ono što želi - sigurnost, ugled i bogatstvo. Ne veruje da sreća zavisi od ljubavi i ne želi da se uda iz ljubavi. Ni prvog muža nije volela.


Pre puta sir Edgar joj ostavlja pištolj da može da se odrani ako zatreba: vremena su nemirna, a ona živi u vili izvan grada. Već sledeće večeri, na zabavi koju organizuje princeza San Ferdinando, Mary, koja sve voli da planira, počinje da doživljava neplanirane događaje.

Na večeri upoznaje šarmantnog Rowleyja Flinta (S. Penn), koji je uznemiruje svojom neposrednošću i strastvenošću. Na putu kući zamalo automobilom udara mladića kojeg je nešto ranije čula kako zabavlja goste u restoranu svirajući violinu. Mladić je izbeglica iz Austrije, u Italiji živi ilegalno i skriva se pred fašistima. Iz sažaljenja, Mary sa njim spava, ne sluteći da će mladić poverovati kako njih dvoje mogu imati ljubavnu vezu...

Trajanje:  110 min.

Uloge:  Kristin Scott Thomas, Sean Penn, Anne Bancroft, James Fox, Massimo Ghini, Derek Jacobi

Scenario:  Belinda Haas, prema istoimenom romanu Somerseta Maughama

Reditelj:  Philip Haas


Žanr:  ljubavna drama



KOMENTARI