TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Habl 3D

izvor:




„Habl 3D“ pruža vam mogućnost da putujete kroz udaljene galaksije, istražujete sjaj i misterije našeg svemirskog okruženja i pridružite se astronautima dok pokušavaju da izvedu najteži i najvažniji zadatak u istoriji NASA.


Svemirski teleskop Habl nam već decenijama pruža informacije o neverovatnom izgledu svemira. Ali, njegova budućnost je u opasnosti. U svojoj misiji na Hablu, sedmoro astronauta polaze u ekspediciju spasavanja. Sve je snimljeno IMAX 3D kamerom na brodu. „Habl 3D“ omogućava gledaocima da putuju kroz udaljene galaksije i istražuju sjaj i misterije našeg svemirskog okruženja, i da posmatraju astronaute dok pokušavaju da obave najteži i najvažniji zadatak u istoriji NASA-e.

Putujući oko planete brzinom od 28 hiljada kilometara na sat, astronauti iz spejs šatla Atlantida imaju samo jednu šansu da osiguraju Hablovu budućnost. Ako ne uspeju, izgubićemo naš prozor u galaksije, toliko udaljene da je njihovoj svetlosti potrebno nekoliko milijardi godina da stigne do nas. Sedmi film nagrađenog IMAX svemirskog tima, „Habl 3D“ poziva vas da doživite svemir u kome živimo na neverovatan način putujući kroz vreme i prostor.

Režija: Toni Myers

KOMENTARI