TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Havana

izvor:


Drama / 144 min.
SAD, 1990


Godine 1958. brod koji plovi za Kubu spojiće Džeka Vejla i lepu Šveđanku Bobi Duran. Te Badnje večeri oni se zaljubljuju, ali oboje moraju prvo da se suoče sa ličnim problemima, kako bi mogli da nastave svoju budućnost zajedno.


Džek je profesionalni pokeraš i ta igra je njegova profesija. Bobi je udata, a suprug joj se nalazi na Kubi. Bobi kroz carinsku kontrolu mora da preveze automobil u kome je skriven vojni radio-predajnik. Za ovaj prljavi posao zamoliće Džeka, kome neće reći o čemu se zapravo radi. On ipak to sam otkriva, ali rešava da automobil ipak preveze u Havanu.

Ljubavnici stižu u Havanu gde besni revolucija, a politička situacija je daleko od idealne. Džek ne dopušta da mu takve stvari staju na put. Došao je kako bi organizovao veliku pokerašku partiju sa bogatašima, od kojih je ubeđen da će osvojiti novac. Sve bi bilo lakše da se nesvesno i sam ne upliće u dešavanja oko njega.

Povrh toga, on će morati da napravi i izbor između ljubavi prema jedinstvenoj ženi i svoje opsesije pokerom. Da li će postatii čovek koji želi da bude ili će ostati samo čovek koji je od uvek i bio?

Uloge: Robert Redford, Lina Olin, Alan Arkin

Režija: Sidni Polak


KOMENTARI