TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Iks-men Počeci: Volverin (X-MeN Origins: Wolverine)

izvor:

Akcioni triler / 107 min
SAD, 2009



„Iks-men počeci: Volverin“,predstavlja prvo poglavlje u sagi o Iks-menu i objedinjuje Volverinsa nekoliko drugih legendi Iks-men univerzuma u epskoj revolucijikoja sukobljava mutante sa moćnim silama, odlučnim da iheliminišu.

HjuDžekmen ponavlja ulogu zahvaljujući kojoj je postao superzvezda, ulogu surove borbene mašine sa neverovatnim isceliteljskimmoćima, dijamantskim kandžama i primarnim gnevom poznatim kaoludački gnev. „Iks-men počeci:Volverin“ ostaje veran ovom filmskom serijalu, nastavljajućibalansiranje između realnosti i spektakla, istovremeno uzdižućiemocije i odnose među likovima.

Film takođe uvodi i tim mutanata, uključujući i one na čije sepojavljivanje u serijalu dugo očekivalo. Filmska publika ćeupoznati Tim Iks, tajnivojni odred sastavljen isključivo od mutanata. Njegovi članovi suVolverin; njegov bratViktor Krid, poznat kaoSejbrtut, divlje stvorenje nezamislive moći; Vejd Vilson, kasnijepoznat kao Dedpul, haj-tekplaćenik vešt s mačevima; AgentZero, stručnjak u praćenju i ubistveni marker; Ret, teleporter; Fred Djuks, takođepoznat kao Blob, morbidnokrupna i super snažna zver; i Bredli, koji može da manipulišeelektricitetom. Njihov vođa je Viljem Strajker, lik predstavljen ufilmu „Iks 2“, ali čije je poreklo i čiji su motivi sada upotpunosti otkriveni, jer upravo Strajkerov složeni odnos saVolverinom definiše dobar deo Loganove prošlosti... ibudućnosti.

„Iks-men počeci: Volverin“takođe govori i o Loganovoj tragičnoj romansi sa Kajlom Silverfoks.Kajlina sudbina pokreće Loganovo učešće u zlokobnom programu„Oružje Iks“, tajnom vojnomprojektu vrednom više milijardi dolara, u kojem su Volverin i drugimutanti glavni igrači. Oni uključuju i Gambita, mladog SkotaSamersa (kasnije poznatog kao Kilkopa), prelepu mladu mutantkinjupo imenu Ema Frost, kao i već pomenutog Dedpula, protiv kojeg će seVolverin susresti sa svojim krajnjim izazovom.

Reditelj: Gavin Hud

Uloge:HjuDžekmen, LivŠrajber, Deni Hjuston, Vil Aj. Em, Lin Kolins

KOMENTARI