TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Istina o Bitlsima (Backbeat)

izvor:


Biografski / 96 min.
SAD, 1994


Godine 1960. grupa od pet engleskih muzičara otputovala je u Hamburg da bi se pridružila živoj lokalnoj rok sceni. To su bili „Bitlsi“ – Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison, Pit Best.... I Džonov najbolji prijatelj, Stjuart Satklif. Nastupajući u oronulim noćnim klubovima u čuvenom Riperbanu, uskoro stiču ugled zbog sirovog, energičnog i buntovnog stila.


Jednu od viđenijih osoba iz hamburškog umetničkog društva, fotografkinju Astrid Kirhner, dečko je odveo da čuje „Bitlse“ i ona se odmah zaljubljuje u onog koji liči na Džejmsa Dina. Basistu Stjuarta Satklifa, veoma talentovanog slikara, podjednako je očarala Astrid.

Njih dvoje se zbližavaju, povezani ljubavlju i umetnošću. Astrid postaje model njegovih slika, a on tema njenih fotografija. Međutim, Džona proždire zavist dok gleda prijatelja kako se udaljava.

Dok „Bitlsi“ postaju sve poznatiji, Stjuart je primoran da odluči između duboke odanosti prema Džonu i svoje ljubavi prema Astrid, između rokenrola i umetnosti, Liverpula i Hamburga.

Režija: Iain Softley    

Uloge: Sheryl Lee, Stiven Dorf, Jan Hart, Gary Bakewell, Chris O'Neill


KOMENTARI