TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kakvi frajeri 2! (Hot Shots, Part Deux)

izvor:







Napušten od ljubavi svog života, lepe Ramade Rodham Heyman (V. Golino), Topper Harley (C. Sheen) napušta vojnu službu. Odlazi na Daleki istok gde se pridružuje sveštenicima koji se izdržavaju popravljajući elektroničke aparate. U isto vreme u Washingtonu, gde je bivši Topperov komandant Tug Benson (L. Bridges), sada predsednik, vlada krizno stanje.


Nakon Pustinjske oluje nekoliko američkih vojnika je zarobljeno, a sve su dosadašnje misije oslobađanja propale, a njihovi su članovi zarobljeni. Za novu misiju ostao im je jedino Topper, ali on  u početku odbija da se vrati nasilju. Kada je zarobljen pukovnik Walters (R. Crenna), Topper napokon kreće u akciju. U isto vreme počinje ljubavnu vezu s agentom CIA-e (B. Bakke) iako još voli Ramadeu. Ona se takođe nalazi u Iraku pokušavajući da oslobodi svog sadašnjeg supruga i njih dvoje se ponovo sreću...

Nakon velikog uspeha prvenca "Kakvi frajeri", nije bilo sumnje da će se uskoro pojaviti i nastavak. Ovde se kao premisa uzima "Rambo 3", ali kao i u prvom delu reč je o parodiji i referencama na celi niz filmova, osoba i događaja, a gegovi se bez prestanka nižu od početka do kraja.

Reditelj i koscenarista Jim Abrahams, najpoznatiji je po ostvarenjima koja su nastala u saradnji s Davidom i Jerryjem Zuckerom. Zajedno su karijeru počeli u Landisovu "Kentucky Fried Movie", a nastavili samostalno u "Ima li pilota u avionu?", "Golom pištolju" i "Top Shots" kojima su postavili standarde moderne parodije.

"Kakvi frajevi 2" uspeo je ponovno da okupit glumačku ekipu, C. Sheena (Vod, Wall Street), V. Golino (Kišni čovjek, Godina pištolja) i L. Bridgesa (Ima li pilota u avionu?), a od novih snaga posebno se ističe R. Crenna parodirajući svoju ulogu iz "Ramba".

Trajanje:  85 min.

Uloge:  Charlie Sheen, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Richard Crenna, Brenda Bakke, Miguel Ferrer, Rowan Atkinson, Jerry Haleva

Reditelj:  Jim Abraham

Žanr:  komedija/parodija


KOMENTARI