TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kis Kis Beng Beng (Kiss Kiss Bang Bang)

izvor:





Misteriozno ubistvo povezuje privatnog detektiva, glumca u krizi i lopova koji se predstavlja da je glumac!


Hari Lokart je u suštini fin momak. Pored toga, on je sitan lopov koji svakodnevno upada u probleme. Sve vreme želi da uradi pravu stvar u životu, ali mu to ne uspeva. Sreća mu se nasmeši tokom pljačke prodavnice igračaka. Bežeći od obezbeđenja, Hari upada na audiciju za detektivski film i producenti ga šalju na probno snimanje u LA.

Filmske trikove Hari treba da nauči od privatnog detektiva Geja Perija. On je prilično okrutan, nestrpljiv i, naravno, gej.

Prve večeri u Los Anđelesu Hari nailazi na devojku snova za kojom pati još od dana kada su išli u istu školu u malom mestu u Indijani. Reč je o ne baš uverljivoj glumici Harmoni koja je, kao i mnoge druge, došla u Holivud u potrazi za svojih pet minuta slave. Trojka će se ubrzo naći usred istrage misterioznog ubistva o kakvima su, kao klinci, čitali u krimi novelama.

Kiss Kiss Bang Bang, 2005.

Žanr: akciona komedija



Zanimljivosti o filmu:

- Mobilni telefona Geja Perija svira melodiju pesme “Preživeću”, Glorije Gejnor.

- Ovo je rediteljski debi Šejna Bleka, koji se proslavio kao scenarista filmske serije “Smrtonosno oružije” i filmova “Dug poljubac za laku noć”, “Poslednji skaut”.

- U znak podrške Robertu Dauniju koji se u to vreme odvikavao od alkohola i droga, Val Kilmer nije pio alkohol za vreme snimanja.

- Šejn Blek je pročitao nekoliko priča Rejmonda Čendlera dok je pisao scenario za film. Rezultat su poglavlja filma naslovljenja prema Čendlerovim poznatim romanima i pričama.

- Na premijeri u Kanu, publika je ovacijama pozdravila film.

- Radni naslov filma bio je “Nikada više nećeš umreti u ovom gradu”.

- Naslov “Kis, Kis, Beng, Beng” je referenca na jednu neiskorišćenu pesmu iz filma “Operacija Grom” o Džejmsu Bondu. Pesmu je komponovao Džon Beri, a otpevale su je Širli Besi i Dajan Vorvik. Naziv “Kis, kis, beng, beng” Beri je odabrao kada je u jednom magazinu pročitao da tako u Italiji zovu Bonda. Međutim, producenti su se u poslednjem trenutku predomislili i zamolili ga da snimi drugu pesmu, koju je onda izveo Tom Džons. Obe verzije pesme “Kis, kis, beng, beng” pojavile su se nekoliko godina kasnije. Val Kilmer je sugerisao Šejnu Bleku da nazove film prema ovoj pesmi.

Uloge: Robert Dauni Džunior, Val Kilmer, Mišel Monahan Režija. Šejn Blek

KOMENTARI