TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kišni čovek (Rain man)

izvor: tvprogram.rs

Kišni čovek
(Rain man)

Žanr: Drama
Trajanje: 128 minuta
Uloge: Tom Kruz
Dastin Hofman
Više informacija


Kada mu umre otac, s kojim se nikada nije slagao, Čarli (Tom Kruz) sa svojom devojkom Suzan (Valerija Golino) odlazi na sahranu. Tamo saznaje da mu je otac u nasledstvo ostavio samo automobil i grm ruža, dok je tri miliona dolara ostavio udruženju "Cicinnati Trust".


Istražujući zašto je otac doneo takvu odluku, saznaje da ima brata koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe. Rejmond (Dastin Hofman) je autističan, čita, fotografski pamti, pogotovo brojeve, međutim, ne može da poveže činjenice.

Kako bi se bolje upoznao s bratom koga praktično prvi put vidi, a i kako bi se domogao tri miliona dolara, Čarli vodi Rejmonda sa sobom.

Ispočetka je grub prema Rejmondu i nema strpljenja, dok Suzan pokušava da ga urazumi. Rejmond se boji aviona, pa prema Los Anđelesu gde Čarli živi putuju autom.

Čarlijeva namera je da uz pomoć advokata dobije starateljstvo nad Rejmondom i tako stigne do nasledstva, međutim, putujući malo po malo, Čarli počinje da ima više osećaja i strpljenja za svoga brata. Kako mu je kompanija zapala u dugove, on se s Rejmondom zaputio u Las Vegas...

Uloge:  Dastin Hofman, Tom Kruz i Valerija Golino

Režija:  Beri Levinson



Trailer

KOMENTARI