TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kum 2 (The Godfather: Part II)

izvor: B92.net

Kum 2
(The Godfather: Part II)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 200 minuta
Uloge: Robert Duval
Al Paćino
Više informacija


Pedesete godine prošlog veka. Mafijašku porodicu Korleone vodiMajkl, koji se trudi da legalizuje posao i proširi ga. Uz razneposlovno-političke probleme, Majkl mora da rešava i situaciju uporodici, pogotovo sa sestrom Koni. Neposredno nakon razvoda, Koniplanira da se venča za čoveka koji se Majklu nimalo ne dopada. Kadapostane meta pokušaja ubistva koji ipak preživi, Majkl ne sme daveruje apsolutno nikome...

Čak ni onima za koje je mislio da su mu najbliži. Uporedo sa Majklovom pričom pratimo i priču njegovog oca, Vita Korleonea, koji kao siroče odrasta na Siciliji. Uskoro odlazi preko Atlantika, u Ameriku. Svoj prvi posao dobija u malom dućanu, posle čega sledi nezaustavljiv put prema bogatstvu i moći.

The Godfather: Part II, 1974.

Žanr: gangsterski

Zanimljivosti o filmu:

- Drugi deo sage o porodici Korleone osvojio je šest Oskara i to za najbolji film, režiju, adaptaciju scenarija, muziku, glumca u sporednoj ulozi i scenogarfiju.

- Robert De Niro je jedan od šestoro glumaca (uz Sofiju Loren, Roberta Beninija, Benisija Del Tora, Marion Kotijar i Kristofa Volca) koji je osvojio Oskara za ulogu koja nije na engleskom jeziku. Naime, većina njegovih dijaloga u “Kumu 2” je na italijanskom jeziku.

- Marlon Brando i Robert De Niro su jedina dvojica glumaca koji su osvojili Oskara igrajući isti lik. U pitanju je, naravno, Vito Korleone.

- “Kum 2” je prvi nastavak nekog filma koji je osvojio Oskara za najbolji film.

- Časopis “Entertejment Vikli” proglasio je “Kuma 2” za sedmi najbolji film svih vremena.

- Da bi se prirpemio za ulogu, Robert De Niro je jedno vreme živeo na Siciliji.

- U scenama flešbekova glumci su nosili pantalone sa rajsferšlusima. Jedan od muzičara je skrenuo pažnju na činjenicu da rajsferšlusi nisu postojali u to vreme, pa su neke scene ponovo snimane sa kostimima na kojima su sada bila dugmad.

Uloge: Al Paćino, Rober De Niro, Robert Duval Režija: Frensis Ford Kopola

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI