TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Leto za Mej (May in the Summer)

izvor:




Njujorčanka Mej vraća se u rodni grad Aman, u Jordanu, na svoje venčanje. Ubrzo nakon što se sretne sa sestrama i roditeljima, niz porodičnih i kulturoloških sukoba natera Mej da preispita veliki korak koji želi da napravi.

Svako bi rekao da Mej Brenan ima sve – inteligentna je, lepa, njena nedavno objavljena knjiga je dobila odlične kritike i planira da se uda za svog voljenog verenika Zijada, istaknutog njujorškog naučnika. Ali ubrzo nakon što stigne u svoj rodni grad Aman na venčanje, njen naizgled savršen život počinje da puca po šavovima.

Njena tvrdoglava majka Nadin, nanovo rođena hrišćanka, ne odobrava brak sa Zijadom, muslimanom, i čvrsta je u svojoj odluci da ne prisustvuje venčanju. Njene sestre Dalija i Jasmin ponašaju se kao buntovne tinejdžerke, a njen otuđeni otac Edvard, koji se nedavno ponovo oženio, nespretno pokušava da poboljša odnos sa Mej.

Suočena sa ranama davno rasturene veze svojih roditelja i neizbežnim sudarom staromodnih i savremenih vrednosti, Mej počinje da se pita kuda ide njen život. Ubrzo, njen pažljivo izgrađen svet počne da se raspada dok se ona sama bori sa ličnim istinama.

Uloge: Cherien Dabis, Hiam Abbass, Alia Shawkat, Nadine Malouf

Režija: Cherien Dabis


KOMENTARI