TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Loganov beg (Logan's run)

izvor:

Naučna fanstastika / 119 min
SAD, 1976



Naučno fantastični film snimljen 1976. godine, koji je pobrao mnogapriznanja. Dobili su Oskara za specijalne efekte, kao i još dvenominacije. Snimljeno je i nekoliko rimejka ovog filma, ali nijedannije bio ni blizu originalu.

Daleka je budućnost. Stanovništvo koje je preživelo rat, zagađenjei prenaseljenost žive u kupoli koja ih štiti od štetne okoline.Računar vodi računa da stanovnici imaju svega koliko im treba, alito znači i da vodi računa o tome da ne dođe ponovo doprenaseljenja. Taj problem je rešen tako što svako ko napuni 30.godinu biva eliminisan.

Logan (Majkl Jork) je zadužen daulovi i ubije sve one koji napune 30 godina, a ne prijave se sami.On dobija zadatak da se infiltrira među pobunjenike koji se bore zaslobodu i za pravo na život. Kompjuter ga proglašava starijim negošto jeste i on uspeva da se uvuče među pobunjenike i ispunjava svesvoje zadatke. Kada shvati da mu kompjuter neće vratiti godinenazad, već će i njega eliminisati uskoro, on razmišlja kako da sespase, a sve više veruje i u priču pobunjenika. Kada se zaljubi ujednu od njih, on odlučuje da zajedno pobegnu iz kupole.

Režija:Majkl Anderson

Uloge:Majkl Jork, RičardDžordan,Dženi Agater, Rosko LiBraun,Fara Foset

KOMENTARI