TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Majkl (Michael)

izvor:



Film "Majkl" zanimljiv je po tome što anđelu daje mnogo ljudskih osobina i pretvara ga u veseljaka sklonog sitnim porocima.

Frenk Kvinlan, novinar čikaškog magazina, dobija pismo iz koga saznaje da se u gradiću u Ajovi pojavio anđeo. On ne veruje u tu priču, ali njegov urednik pomisli da bi takva priča mogla izazvati senzaciju i šalje ga da ispita o čemu se radi. U pratnji lepe novinarke početnice Doroti Vinters i još jednog kolege odlazi u Ajovu. I stvarno pronalaze neobičnu osobu koja od anđeoskih svojstava ima samo krila, a ni po čemu drugom ne odgovara uobičajenoj slici o anđelima.

Anđeo Majkl poseduje mnogo ljudskih osobina, voli sitne poroke, pivo, cigarete, a ne vodi previše računa ni o ličnoj higijeni. Majkl ih informiše da u raju anđeli imaju pravo na određeni broj odmora na Zemlji i da je on upravo na odmoru. Pošto je ovo njegov poslednji odmor želi da ga iskoristi maksimalno. Ali najvažnija osobina je i dalje prisutna kod Majkla, on čini dobra dela. Zahvaljujući njemu cinični novinar Frenk će se promeniti, pa čak i zaljubiti u Doroti...

Uloge: Džon Travolta, Endi Mekdauel, Vilijam Hert

Režija: Nora Efron


KOMENTARI