TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mali izdajnik (The Little Traitor)

izvor:




Film je zasnovan na romanu Amosa Oza, "Panter u podrumu", radnja filma se odvija u Palestini 1947. godine, nekoliko meseci pre nego što je Izrael postao zvanična država. Borbeni jedanaestogodišnjak želi da protera britanske okupatore iz svoje zemlje, nesluteći kakvo ga iskustvo očekuje.


Snimljen prema romanu "Panter u podrumu" svetski poznatog autora Amosa Oza, film govori o Palestini 1947. godine.

Profi Libovic (Ado Port), militantan, ali osećajan jedanaestogodišnjak, ne želi samo da britanski okupatori odu. Sa prijateljem većinu vremena provodi smišljajući načine na koji bi mučio i ubijao Britance dok ga jedne večeri za vreme policijskog časa, ne uhvati narednik Dinlop (Alfred Molina), britanski oficir.

Umesto da ga uhapsi, odvozi ga kući, a ono što će slediti u idućim nedeljama je prijateljstvo među njima, ratnim neprijateljima.

Profi u Dinlopu nalazi zamenu za oca, koji je hladan i nepristupačan. Međutim, kada prijatelji odluče da ga prate i saznaju gde provodi vreme, otkrivaju da se nalazi sa pripadnikom omražene vojske i prijavljuju ga gradskim vlastima. Profi se suočava sa "suđenjem" za izdaju.

Film Mali izdajnik (The Little Traitor, 2007), režirao je Lin Rot.



KOMENTARI