TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mamula

izvor: tvrts.rs

Mamula

Žanr: Horor
Trajanje: 94 minuta
Uloge: Dragan Mićanović
Više informacija

Posle premijere na Festu 2014. godine i učešća na međunarodnim festivalima, televizijska premijera domaćeg igranog filma sa međunarodnom glumačkom ekipom "Mamula" na RTS-u.

Reditelj Milan Todorović snimio je žanrovski nesvakidašnji film za srpsku kinematografiju u domenu fantastike. Glavnu ulogu u filmu igra svetska zvezda Franko Nero.

Sa namerom da pre svega zabavi, pa i uplaši, reditelj je crpeo inspiraciju iz američkih i italijanskih horora B kategorije iz 70-tih i 80-tih godina.

Turisti avanturisti, napušteno ostrvo, legenda o neobičnim degađajima i priča o odmoru koji se pretvara u borbu za preživljavanjem- sve je tu.

I dok ne krene horor, dešava se i kratkotrajna idila sa dramom fokusiranom na ljubavni trougao.

Ljubav prema žanrovskom filmu fantastike, ne toliko prisutnom u ovdašnjoj kinematografiji, holivudska matrica po kojoj je film rađen, želja da bajkolika avantura ispunjena misterijom Mamula izađe iz matičnih okvira u svet, uticale su na to da film Milana Todorovića bude snimljen na engleskom jeziku.

Pored Franka Nera i Natali Burn, u filmu igraju naši glumci Slobodan Stefanović, Miodrag Miki Krstović, Zorana Kostić-Obradović, Sofija Rajović i Dragan Mićanović.

Trailer

KOMENTARI