TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

2135
HBO

Mašina (The Machine)

izvor:




Britanija je u hladnom ratu s novim neprijateljem. Jedina nada joj je genijalni Vinsent Makarti, vodeći naučnik u ministarstvu odbrane. Napravio je prototip androida, čiji su fizička sprema, kao i obrađivanje podataka, bez premca.

Radnja filma „Mašina“ dešava se u siromašnom svetu koji vodi hladni rat sa novim neprijateljem. Britansko ministarstvo odbrane je na ivici otkrića oružja koje će promeniti sve. Vodeći naučnik Vinsent Makarti daje odgovor svojim izumom, „Mašinom“, androidom čiji su fizička spremnost kao i obrađivanje podataka bez premca. To je mehanički vojnik i robot koji razmišlja, i ne želi samo da se bori, već može da pregovara i održi mir.

Kad zbog programerske greške prvi prototip uništi njegovu laboratoriju i preti da mu ugrozi život, Makarti traži pomoć. Podstaknut željom da mu nova tehnologija pomogne u lečenju bolesne ćerke, zapošljava Avu, stručnjaka za veštačku inteligenciju. Zajedno pokušavaju da obuzdaju puni potencijal borbene i svesne mašine i spasu njegovu ćerku iz kandži bolesti.

Uloge: Toby Stephens, Caity Lotz, Denis Lawson, Sam Hazeldine

Režija: Caradog W. James



KOMENTARI