TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mesečarenje (Sleepwalking (aka. Ferris wheel)

izvor:

Drama / 101 min
SAD, 2008



Nik Stal,Anasofija Rob i dobitnicaOskara, ŠarlizTeron, koja je i producirala film, tumače glavne likove u filmu„Mesečarenje“, dirljivojdrami koja govori o dubokim porodičnim vezama koje se razvijajuizmeđu 30-ogodišnjeg čoveka i njegove mlade rođake, nakon što njenamajka iznenada napusti grad. U filmu koji je režirao Bil Maher, igraju inosioci nominacije za Oskara – DenisHoper i VudiHarelson.

Primorana da napusti dom nakon što je njen momak uhapšen,Džolin Ridi (ŠarlizTeron) mora da nađe mesto gde će odsesti sa svojom 11-godišnjomkćerkom Tarom (Anasofija Rob). Potražićepomoć od svog mlađeg brata Džejmsa (Nik Stal) –jednostavnog i prostodušnog čoveka koji se ne usteže da im poželidobrodošlicu u svom skromnom iznajmljenom stanu.

Ipak, gotovo čim se useli, Džolin će pobeći odatle sa drugimčovekom. Potpuno nepripremljen da bude jedini staratelj devojčici,Džejms ulaže sve svoje snage da usreći svoju napuštenu sestričinu.Ipak, neće proći mnogo pre nego što stvari izmaknu kontroli: On ćeostati bez posla, a Taru će odvesti starateljima.

Tada će Džejms doneti sudbonosnu odluku koja će okrenuti svoj životza pun krug i primorati ga da se suoči sa sopstvenim demonima.Pobeći će sa Tarom i njih dvoje će se, da bi se sakrili,predstavljati kao otac i kćer.

Ono što će započeti kao varka da se izbegnu vlasti, poprimićedublji značaj kako se Džejms bude sve više trudio da Tari bude kaootac, kog nikada nije imala, čime će po prvi put naći pravi smisaosvog života. Ali kada ih put odvede do Jute, na farmu na kojoj jeDžejms odrastao, ponovo će se otvoriti stare rane između njega injegovog oca (DenisHoper), čije se naopako i, ponekad, čak i nasilničko ponašanjemalo promenilo od vremena kada je Džejms bio dečak.

Reditelj: Bil Maher

Uloge:NikStal, Anasofija Rob, ŠarlizTeron, VudiHarelson, DenisHoper

KOMENTARI