TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Miris žene (Scent of a Woman)

izvor: tvprogram.rs

Miris žene
(Scent of a Woman)

Žanr: Drama
Trajanje: 157 minuta
Uloge: Al Paćino
Više informacija


Priča govori o srednjoškolcu Čarliju Simsu (Kris O' Donel) koji je stipendista na jednoj od najboljih privatnih srednjih škola. On nalazi posao da se preko vikenda brine o alkoholičaru i pukovniku u penziji Frenku Slejdu (Al Paćino) nakon nesreće u vojsci izgubio vid.

Radnja počinje da se zapliće kada Čarli svedoči sa jednim od “tatinih sinova”  o izigravanju  direktora škole, zbog čega im preti isključenje, ukoliko ne kažu ko je počinio to delo.  Da stvari budu još teže po Čarlija pukovnik Slejd ga na silu odvlači u Njujork, gde mu pokazuje svu raskoš tog grada, odsedajući u najboljem hotelu, vozeći se limuzinom i časteći se obrocima u najskupljim restoranima, dok ga usput uči nekim od pravih vrednosti u životu.

Međutim Čarli se tokom celog iskustva u Njujorku dvoumi da izda prijatelje ili ostane častan, pa da se suoči sa direktorom pred školskom komisijom.

Al Paćino osvojio Oskara i Zlatni globus za još jednu maestralnu demonstraciju svojih glumačkih sposobnosti, dok su takođe odneli i nagradu za najbolji film i scenario


Flm rađen po knjizi “Mrak i med” (Il buio e il miele),  italijanskog autora Đovanija Arpina (Giovanni Arpino), režiju potpisuje Martin Brest.

Uloge: Al Paćino, Kris O’Done i Džejms Rebron


Trailer

KOMENTARI