TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mis, ti to možeš (Miss You Can Do It)

izvor:



Dokumentarni / 75 min.
SAD, 2013.


Dirljivi profil nekoliko mladih učesnica u takmičenju „Mis, ti to možeš“, događaju za devojke s posebnim potrebama, koji je organizovala Abi Karan, prva žena sa posebnim potrebama koja se takmičila za titulu mis SAD.

Kod dece sa posebnim potrebama ili fizičkim nedostacima, pažnja je obično usmerena na ono što je pogrešno. „Mis, ti to možeš“ veliča ono što je ispravno. Ovaj divni dokumentarac u HBO produkciji prikazuje napore Abi Karan, bivše mis Ajove i prve žene sa posebnim potrebama koja se takmičila na izboru za mis SAD, i osam devojaka s različitim nedostacima koje učestvuju u takmičenju „Mis, ti to možeš“. Karanova koja ima cerebralnu paralizu, organizovala je prvo takmičenje 2004. i ponudila priliku devojkama sa posebnim potrebama da budu slavne i da ih ne prosuđuju na osnovu onoga što vide spolja.

Devojke i njihove porodice putuju preko cele države do rodnog grada Abi Karan, Kevanija u Ilinoisu, kako bi učestvovale u događaju koji se odvija tokom vikenda i u kome vladaju njihova unutrašnja lepota i nadarenost. Za razliku od tradicionalnih takmičenja, o učesnicama ne sude na osnovu toga kako izgledaju u haljinama, nego na osnovu toga koliko blistavo sija njihovo srce.

Niko ne odlazi praznih ruku, jer svaka devojka dobija specijalnu nagradu i kao što vidimo, pravi pobednici takmičenja zapravo su porodica i prijatelji koji ih ponosno bodre iz publike.

Uloge: Abbey Curran

Režija: Ron Davis




KOMENTARI