TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Misija Vavilon (Babylon A.D.)

izvor: B92.net

Misija Vavilon
(Babylon A.D.)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 90 minuta
Uloge: Žerar Depardje
Šarlota Rempling
Više informacija


U dalekoj budućnosti, svet je postao jedan veliki rijaliti program.Pojedinac više nema pravo na intimu i privatnost, jer hiljadesatelita, kamera i senzora prate svaki njegov pokret. Uzrok tome jeupravo završeni globalni nuklearni rat koji je planetu pretvorio uratnu zonu.

Jedan od takvih je i plaćenik zvan Turop koji živi prema vrlo jednostavnom pravilu: “Ubij, ili budi ubijen”. Upravo zbog toga on je savršeni izbor za novi zadatak podmuklog ruskog mafijaša – da otprati jednu devojku iz Istočne Evrope do Njujorka. Turop prihvata ponudu i za uzvrat dobija široku lepezu najubojitijih oružja kao i potrebnu “dokumentaciju” koja će ga odvesti do cilja.

Kada završi sa pripremama, odlazi u zabačeni samostan u kom se nalazi Aurora, devojka koju treba da prati, a tu je i njena starateljica, sestra Rebeka.

Njih troje kreću na put. Vrlo brzo im postaje jasno da će morati dobro da se pomuče kako bi ugledali svetla Velike jabuke – ruski gradovi kojima putuju postali su opasna i prenaseljena geta u kojima se neprestano vode oružane borbe, do Kanade mogu da dođu jedino ako uspeju da se ukrcaju na prastaru podmornicu kojom upravljaju traženi begunci, a čitavo vreme prate ih opasni agenti koji žele da se, po svaku cenu, dokopaju Aurore.


Žanr: akcija, SF

Uloge: Vin Dizel, Žerar Depardje, Mišel Jo, Šarlota Rempling Režija: Metju Kasovic

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI