TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Misteriozno ubistvo na Menhetnu

izvor:

Američka komedija iz 1993. godine, nominovana za Zlatni globus



Kerol Lipton je sredovečna žena koja se odrekla karijere da se posvetila porodici. Pošto ima višak slobodnog vremena, počinje da se zanima za čudan slučaj komšinice koja je iznenada preminula...

Kerol Lipton se odrekla marketinške karijere kako bi odgajala sina. Znatiželjna i impulsivna, sa viškom slobodnog vremena, muči je iznenadna smrt prve komšinice, za koju sumnja da ju je ubio suprug. Kerol je udata za njujorškog izdavača Lerija Liptona, koji je sušta suprotnost svojoj ženi i smatra da ne treba da se meša u život suseda. Kerol se udružuje sa prijateljicom Maršom, sa kojom smišlja razne teorije i strategije i vodi istragu o tajanstvenom slučaju. Pridružuje im se sveže razvedeni prijatelj, pisac Ted, koji je potajno zaljubljen u Kerol. Na kraju im pomaže i ljubomorni Leri. Rezultat je detektivska priča i urnebesna komedija u najboljem stilu Vudija Alena.

Uloge:
Dajen Kiton (Kerol Lipton), Vudi Alen (Leri Lipton), Andželika Hjuston (Marša Foks), Ron Rifkin (Saj), Džeri Adler (Pol Haus) i drugi.

KOMENTARI