TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mistična reka (Mystic River)

izvor: tvprogram.rs

Mistična reka
(Mystic River)

Žanr: Drama
Trajanje: 138 minuta
Režija: Klint Istvud
Uloge: Šon Pen
Kevin Bejkon
Tim Robins
Više informacija


Potresna i slojevita drama, vrlo duboko ostvarenje koje na sjajan način priča priču o misteriji mučne smrti jedne devojke, a koje rasvetljava i lične tragedije ljudi koji su svedoci njenog ubistva. Precizno psihološki razrađeni likovi otvaraju brojna pitanja, uglavnom bez odgovora - poput potrebe za osvetom, vlastite traume i odnos prema prijateljstvu.

Boston, sredina sedamdesetih godina. Trojica dečaka, Šon, Džimi i Dejv, bezbrižno se igraju dok njihovu igru ne prekine nekoliko nepoznatih muškaraca. Predstave se kao policajci, otmu Dejva, zaključaju ga u podrum i nekoliko dana ga siluju.

Tridesetak godina kasnije, oni i dalje žive u Bostonu, svi su oženjeni, Džimi je vlasnik prodavnice, Šon je policijski detektiv, a Dejv je radnik, koga je dečija tragedija zauvek obeležila.

Jednoga dana, Džimijeva najstarija ćerka pronađena je ubijena u obližnjem parku. Prilikom policijske istrage otkrivaju se neke pojedinosti koje ipak nisu u stanju odmah rasvetliti slučaj, ali dosta toga upućuje da bi ubica mogao biti Dejv...

Režija: Klint Istvud

Uloge: Šon Pen, Tim Robins, Kevin Bejkon


Trailer

KOMENTARI