TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mizeri (Misery)

izvor: tvprogram.rs

Mizeri
(Misery)

Žanr: Triler
Trajanje: 107 minuta
Režija: Rob Rajner
Uloge: Džejms Kan
Keti Bejts
Ričard Farnsvort
Frensis Sternhagen
Lorin Bekol
Više informacija




Pol Šeldon (DžejmsKan) je slavni pisac ljubavnih romana, u kojima je glavni likMizeri. Rešen da počne sa pisanjem ozbiljnijih dela, kreće umirnije krajeve gde bi mogao na miru da piše.
Međutim, hvata ga mećava i sleće sa puta.

Budi se u kući medicinske sestre Eni Vilks (KetiBejts), koja ga je spasila i donela do svoje kuće. Ona je veikifan njegovih romana i u početku čini sve da mu ugodi i olakša.Šeldon je teško povređen, ali se polako oporavlja, mada i daljenije moguće pozvati pomoć zbog velikih snegova.

Kada njegova domaćica otkrije da je planirao ubistvo Mizerija, uposlednjem romanu, stvari se komplikuju. Eni je odlučna da mu to nedozvoli i učiniće sve kako bi sprečila objavljivanje takvogromana.

Film je stekao veliku popularnost kako kod kritike, tako i kodgledalaca. KetiBejts je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a filmvaži za najbolju adaptaciju romana Stivena kinga.

Glavna uloga je nuđena mnogim poznatim glumcima koji su je odbili,a DžejmsKan je stekao slavu zahvaljaujući ovoj roli. Ni KetiBejtsnije bila prvi izbor, ali se ispostavilo da su oboje odglumilifenomenalno i značajno doprineli uspehu filma.

Režija:RobRajner

Uloge:DžejmsKan, KetiBejts, RičardFarnsvort, FrensisSternhagen, Lorin Bekol

Trailer

KOMENTARI