TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Moj Marlon i Brando

izvor:




Glumica Ajka Damgači upoznala je Hamu Ali Kana kada su radili zajedno na filmu. Ubrzo su se zaljubili jedno u drugo i, mada se činilo da je u pitanju romansa koja će potrajati koliko traje snimanje, ispostavilo se da je u pitanju mnogo nešto dublje.


Ipak, Ajka je iz Turske, a Hama je Kurd iz Iraka, i kako su američke trupe otpočele invaziju na njegovu zemlju, on ne može da dođe u Istanbul da se vidi sa njom. Iz svog sela, Hama Ali šalje Ajki ljubavne video zapise snimljene na njegovoj ručnoj kameri. Ova video ljubavna pisma koja ona gleda sa svojom mačkom, ušuškana u Istanbulu, prikazuju pakleno nasilje koje obuzima Irak, koze i rođake koji naseljavaju Hama Alin seoski dom i nežna osećanja koja gaji prema njoj.

Besna zbog ravnodušnosti svojih sunarodnika prema ovom ratu, odlučuje da krene za Irak i ponovo se sretne sa svojim ljubavnikom. Zahvaljujući američkoj invaziji, ispostavlja se da je ulazak u zemlju nemoguć, i ona ostaje u jednom selu blizu granice sa Irakom.

Kada Ajka konačno uspe da stupi u kontakt sa Hamom, odlučuje da se sretnu u Iranu, ona je u zemlji koja joj je strana, gde ne poznaje nikoga i veoma malo razume, traži svog dragog.

Režija: Husein Karabej

Uloge: Ajka Damgači, Hama Ali Kan, Nesrin Kavadžade, Emra Ozdemir, Čengiz Bozkurt, Mahir Gunsiraj


KOMENTARI