TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Moondance Alexander

izvor:







Moondance Alexander (K. Panabaker), devojčica ekstravagantnog imena, još nije prebolela očevu smrt, živi sa prebrižnom majkom (L. Loughlin) umetnicom, a u školi nema ni jednog prijatelja, naprotiv, najčešće je ismejavaju. Kad se, nakon jednog poniženja u školi, uplakana vrati kući, pred njom se na putu nađe konj. Konj je nezauzdan i neosedlan, indijanski poni pinto i devojčica ga, ne znajući kome pripada, povede kući.


Kada sledeći dan njena majka otkrije da pripada obližnjoj farmi, vlasnika Dantea Longprea (D. Johnson), Moondance odlazi da vrati konja i nudi se vlasniku da pomaže u štalama, a da joj on zauzvrat dopusti povremeno da jaše konja, kojem je odmah dala ime Checkers.

U tom je kraju tradicija takmičenje u jahanju i preskakanju prepona, a šampionka je najpopularnija i najzločestija devojčica u školi, ohola Fiona Hughes (S. Cohen). Kad Fiona i druge devojke vide Moondance kako jaše Checkersa, to je još jedan razlog da joj se rugaju, jer sve one imaju vrhunske rasne konje koji vrede celo bogatstvo. A njen Checkers ne samo da je neplemenite vrste, nego je poznato da pinto poniji ne znaju da preskaču prepone. No, Checkers zna, šta je dokazao više puta, bežeći iz štale...

Film "Moondance Alexander" inspirisan je istinitom pričom, a osvojio je više nagrada: najbolji film, scenario i režija na festivalu Dixie, najbolji scenario na festivalu LA Femme, najbolji film, scenario i režija na festivalu Newport Beach. Kay Panabaker, vrhunska mlada glumica, koja je, iako sedamnaestogodišnjakinja u vreme snimanja filma, uverljivo, gestama i mimikom, odglumila mnogo mlađu Moondance, proglašena je najboljom glumicom na festivalu Dixie i bila nominovana za nagradu Young Artist.

Trajanje:  90 min.

Uloge:  Kay Panabaker, Don Johnson, Lori Loughlin, Sasha Cohen (Fiona Hughes)
Scenario:  Janeen Damian i Michael Damian

Reditelj:  Michael Damian



KOMENTARI