TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mračne senke (Dark Shadows)

izvor:


Komedija / 113 min.
SAD, 2012.


Nakon što ga je u vampira pretvorila ostavljena ljubavnica, Barnabas Kolins je dva veka proveo pod zemljom, sve dok se nije pojavio u drugačijem svetu 1972. i našao svoje ponosno imanje u ruševinama, a porodicu zatrovanu sablasnim tajnama.


Reditelj Tim Barton donosi nam kultni klasik „Mračne senke“ u filmu sa brojnim zvezdama koje predvode Džoni Dep, Mišel Fajfer i Helena Bonam Karter. Godine 1750. Džošua i Naomi Kolins, zajedno sa mladim sinom Barnabasom, otišli su iz Engleske da bi u Sjedinjenim Državama započeli novi život. Izgradili su ribarsko carstvo u obalskom gradiću u Mejnu koji je dobio ime po njima, Kolinsport. Prošle su dve decenije i gazda imanja Kolinvud, Barnabas, izrasta u bogatog, moćnog i zagriženog ženskaroša...

Sve dok ne napravi smrtnu grešku i zaljubi se u lepoticu Žozet Dupres, slomivši srce Andželiki Baučard. Andželika, veštica u svakom smislu te reči, osuđuje ga na sudbinu goru od smrti – pretvara ga u vampira i spaljuje... Živog. Skoro dva veka kasnije, Barnabas je slučajno oslobođen iz svoje grobnice i pojavljuje se u potpuno drugačijem svetu 1972. Vrativši se na imanje Kolinvud, shvata da je njegovo nekada ugledno imanje u ruševinama i da su preostali disfunkcionalni članovi porodice Kolins u sličnom stanju, kao i da svaki od njih krije svoje mračne tajne.

Dok Barnabas pokušava da povrati porodični ugled, nešto mu stoji na putu: Najpoznatija stanovnica Kolinsporta, Endži, koja mnogo liči na staru poznanicu Barnabasa Kolinsa.
        
Režijar: Tim Burton     

Uloge: Džoni Dep, Mišel Fajfer, Helena Bonam Karter, Eva Grin


       
        
        

KOMENTARI