TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mrtav u ponoć (Dead by midnight)

izvor:




John Larkin je uspešan poslovni čovek uzornog porodičnog života, oženjen s privlačnom Lisom i otac bistrog dečaka. Jednog dana sve se menja i on šokiran shvata da je čitav njegov život tek kulisa koju su oko njega izgradili znanstvenici i tajna služba.

John je, naime, deo revolucionarnog projekta oživljavanja mrtvaca, i zapravo se uopšte ne zove John Larkin, nego Sam Ellis. Do saznanja o njegovom prethodnom životu, dok zajednički beže pred tajnim agentima i pohlepnim doktorom Drakeom, pomoći će mu doći njegova lažna supruga, a zapravo doktorka Sarah Flint...

Godinu dana pre filma Petera Weira Trumanov show, Jim McBride, nekadašnji prvak američke underground kinematografije s kraja šezdesetih (Dnevnik Davida Holzmana) i potom u osamdesetima prestižan hollywoodski reditelj (Do posljednjeg daha, Velike vatrene lopte), realizovao je u televizijskoj produkciji film Mrtav u ponoć, koji ima do određene mere vrlo sličnu premisu kao i neusporedivo poznatiji Weirov rad.

McBride je film snimao prema scenariju Michaela Vickermana, koji i sam režira. Iako je "Mrtav u ponoć" radio u televizijskoj produkciji, Jim McBride okupio je prestižnu glumačku ekipu predvođenu oskarovcem T. Huttonom (Obični ljudi, Sokol i Snjegović, Tamna polovica), S. Amis (Balada o maloj Jo, Titanic) i J. Gloverom (Gremlini 2).

Trajanje:  86 min.

Uloge:  Timothy Hutton, Suzy Amis, John Glover, Max Wright, Grant Heslov, Yvonne Zima

Scenario:  Michael Vickerman

Reditelj:  Jim McBride

Žanr:  ZF/triler mrtav u ponoc

KOMENTARI