TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mučenice (Martyrs)

izvor:


Horor / 99 min.
Francuska, 2008.


Godine 1971. devojčica Lucie Jurin  je uspela da pobegne iz zatočeništva porodice čiji su je članovi oteli i zlostavljali, ali je uprkos brojnim povredama i doživljenoj traumi zbog koje je izgubila sposobnost govora o svom slučaju obavestila policiju. Na njenom telu tada nisu pronađeni tragovi seksualnog zlostavljanja, a Lucie je policiju uspela da odvede do stare klanice u kojoj je bila zatočena.


Naposletku je smeštena u dom za maloletnike, u kojem se sprijateljila sa takođe zlostavljanom devojčicom Annom Assaoui, koja je počela i da se brine o njoj. Ali, Lucie je čitavog detinjstva progonila vizija mršave žene izrazito blede puti, koja joj je nanela vrlo teške povrede i o kojoj se poverila Anni.

Petnaest godina kasnije Anna će svoje zlostavljače na fotografiji u novinama prepoznati u porodici Belford, u kojoj su pored oca  i majke  njihovo dvoje dece, sin Antoine i kći Marie. Dok Belfordovi mirno uživaju u doručku kao i svakog jutra, Anna će im naoružana sačmaricom pokucati na vrata...

Uloge:  Morjana Alaoui, Mylene Jampano, Catherine Bégin, Patricia Tulasne, Emilie Miskdijan, Juliette Gosselin

Scenario:  Pascal Laugier


KOMENTARI