TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Muzika moga srca

izvor:

Svet Roberte Gaspari (Meril Strip) se „ruši” kada je ostavlja muž sa dvoje male dece. Kao i mnoge žene pre nje, Roberta je žrtvovala sopstvenu karijeru zbog karijere svog supruga.

Muzika-moga-srca-11.jpg

On je bio u Mornarici i selili su se toliko često da ona jednostavno nije bila u situaciji da zadrži nijedan posao.

Nakon njihovog razlaza, zaklela se sebi da će živeti po sopstvenim pravilima; da neće dozvoliti nikome da joj određuje ko je ona i šta je u stanju da postigne.

Roberta je napustila sigurnost svog rodnog gradića i preselila se u jednu od najokrutnijih američkih sredina, u Istočni Harlem.

Želela je da najzad dobije šansu da predaje violinu. Nije mogla da ponudi školi preveliko iskustvo, ali je imala talenat, odlučnost i svoje violine.

Na početku deca, roditelji i direktorka bili su sumnjičavi. Ali, Roberta je posedovala tako zaraznu strast da su uskoro njeni mladi violinisti počeli da pokazuju neverovatne rezultate.

Uprkos uspehu, posle 10 godina podučavanja, školski odbor je odlučio da ukine njen fond. Uz podršku prijatelja i društvene zajednice, ona je krenula u nešto što se niko do tada nije usudio - u borbu protiv njihove odluke.

Film Muzika moga srca (Music Of The Heart/ 1999.), koji je režirao Ves Krejven, dobio je dve nominacije za Oskara 2000. godine u kategoriji za najbolju žensku ulogu i najbolju originalnu pesmu.

Glavne uloge tumače Meril Strip, Kloris Ličman i Henri Dinhofer.


Izvor RTS.rs

KOMENTARI