TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Na zlatnom jezeru

izvor:

Udruženje slepih „Homer“ i Filmski program RTS-a zajednički realizuju projekat emitovanja filmova za slepe, svakog meseca na Javnom servisu. Jun je rezervisan za ostvarenje „Na zlatnom jezeru“ (On Golden Pond, 1981) Marka Rajdela.

Svrha ovog programskog poduhvata jeste da se kvalitetna strana filmska ostvarenja posebno prilagode - opisno i dijaloški sinhronizuju na srpski jezik i tako učine dostupnim za slepe.

U sinhronizaciji učestvuju profesionalni glumci, a na takav način će u narednih godinu dana biti obrađeno i prezentovano mnogo igranih filmova.

Američki igrani film Na zlatnom jezeru se temelji na istoimenoj drami Ernesta Tompsona koji ju je adaptirao u scenario. Po žanru je ljubavna drama o porodičnim odnosima i strahu od smrti, sa Henrijem Fondom i Ketrin Hepbern u glavnim ulogama.

Itel i Norman Tajer su stari bračni par koji živi na Zlatnom jezeru. Njihova četrdesetdvogodišnja ćerka, Čelsi, nikada se nije udavala.

Film-2.jpg

Sada se viđa sa razvedenim četrdesetpetogodišnjim zubarom, Bilom i dovodi ga na Zlatno jezero kako bi upoznao njene roditelje. Bil ima četrnaestogodišnjeg sina Bilija koji polazi sa njima.

Problematično dete ostaje sa Tajerovima, dok njegov otac i Čelsi odlaze pa putovanje po Evropi. Priča nas vodi kroz interesantne likove, bračni par u poznim godinama i problematični dečak koji je prepušten njima.

Izvor: www.rts.rs

KOMENTARI