TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Nebesko kraljevstvo (Kingdom of Heaven)

izvor: tvprogram.rs

Nebesko kraljevstvo
(Kingdom of Heaven)

Žanr: Istorijski
Trajanje: 144 minuta
Režija: Ridli Skot
Uloge: Džeremi Ajrons
Orlando Blum
Edvard Norton
Lijam Nison
Više informacija




Balijan (OrlandoBlum) je skromni francuski kovač koji traži motiv da nastavi zaživotom posle smrti supruge i dece. Međutim, Balijanu prilazi Godfri od Ibelina (LijamNison), čuveni vitez koji se nakratko vratio kući sa istočnogfronta. Godfri obaveštavaBalijana da je on njegovotac i poziva ga da se pridruži njegovim trupama na putu zaJerusalim i pomogne im daodbrane sveti grad.

Balijan prihvata poziv, pazajedno sa Godfrijem stižeu Jerusalim tokom primirja, dok građani uživaju u lako narušivommiru. I hrišćanske i muslimanske trupe privremeno su se povukle,pre svega zahvaljujći mudrosti hrišćanskog kralja Boldvina IV (EdvardNorton), njegovog zamenika Tiberijasa (DžeremiAjrons) i muslimanskog vlastodršca Saladina (HasanMasud).

Ali, huškači sa obe strane žele da se primirje što pre okonča kakobi se dokopali moći. Godfrije jedan od nekolicine hrabrih vitezova koji su podržaliBoldvina IV i njegovouverenje da hrišćani, jevreji i muslimani mogu da žive zajedno.Balijan mu se pridružujeGodfriju u naporu daizgrade trajniji i sigurniji mir.

Režija: RidliSkot

Uloge: OrlandoBlum, LijamNison, EdvardNorton, DžeremiAjrons, Hasan Masud



Trailer

KOMENTARI