TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Novi francuski film 2015

izvor: tvrts.rs

Novi francuski film 2015

Trajanje: 45 minuta
Više informacija

Francuskoj. Njegov film „Lusi“ najuspešniji je francuski film uinostranstvu od 1994. godine i to sa 52 miliona prodatih ulaznica.Uemisiji posvećenoj novom francuskom filmu ipak se nećemo bavitinajgledanijima, već najkvalitetnijim ostvarenjima iz najnovijeprodukcije o kojima ekskluzivno govore njihovi autori iprotagonisti.

I reditelj i glumac Matje Amalrik govori o filmu Plavasoba koji se prikazuje u srpskim bioskopima, Patris Lekont onovoj komediji Ne uznemiravaj.

Sedam nominacija za američke Oskare, ove godine dodeljeno je francuskim filmovima.

O jednom od nominovanih u emisiji govori uz Vima Vendersa jedan od koreditelja filma So Zemlje Džulijano Ribeiro Salgado.

Francuski filmovi retko dolaze do bioskopa. Zahvaljujući predstojoćem beogradskom Festu, bićete u prilici da vidite dvadesetak novih naslova- od savremenih istorijskih i ratnih drama, priča iz Francuske, ali i Čečenije i Severne Afrike do savremenih adaptacija klasične literature.

Ekskluzivno ih predstavljamo u emisiji Novi francuski film, od ostvarenja Sen Loran Bertrana Bonela, preko filmova Potraga Mišela Azanavisijusa, Daleko od ljudi Davida Oelhofena do filma Divlji život Patrisa Lekonta.

O istoriji francuskog filma govori Radoslav Zelenović, dobitnik visokog francuskog priznanja Ordena viteza umetnosti i književnosti.

Urednik i autor emisije Novi francuski film, koja će biti prikazana 4. februara u 21.50 časova na Drugom programu je Sandra Perović.

Trailer

-

KOMENTARI