TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Oboj me, Kjubriče (Color me Kubrick)

izvor:




Sredinom 1990-ih godina, ekscentrični londonski prevarant Alan Konvej (Džon Malkovič) odlučuje da iskoristi slabu prisutnost poznatog Stenjila Kjubrika u medijima, pa, dok slavni reditelj snima svoj poslednji film "Širom zatvorenih očiju", počinje da se predstavlja kao kontroverzni filmadžija.


Zahvaljujući ljudskoj naivnosti i velikoj želji za slavom, kao i činjenici da gotovo niko nije znao kako Kjubrik zaista izgleda, Konvej uz sitne prevare gradskih taksista i ambicioznih mladih umetnika poput reditelja Džaspera (Ričard E. Grant) i rok-muzičara Tobija (Sem Redford), s vremenom počinje da vara i krupnije zverke. Zanet saznanjem da većina ljudi bez imalo sumnje veruje u njegove reči, narcisoidni Konvej će dospeti u elitne klubove i upoznati londonsku gej-scenu.

Međutim, pošto jedna od njegovih žrtava, mladi homoseksualac Pirs (Mark Umbers), policiji šalje prijavu protiv Konveja, za ovu priču počinju da se interesuju i mediji, naročito novinar Frenk Rič (Vilijem Hutkins).

Istovremeno, upoznavši ne baš talentovanog, ali beskrajno teatralnog i narcisoidnog pevača Lija Prata (Džim Dejvidson), Konvej mu obećava da će mu organizovati američku turneju. Dok policija i mediji postepeno slažu mozaik niza njegovih prevara, Konvej sa Lijem i pevačevim sumnjivim pomoćnikom Normanom (Terens Rigbi) odlazi na odmor u provinciju...

Režija: Brian W. Cook


KOMENTARI