TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Obučena da ubije

izvor:

Američki triler iz 1980. godineKontroverzno ostvarenje Brajana de Palme o psihopati koji brutalno ubija žene. Film je svojevremeno izazvao proteste feministkinja.

Frustrirana supruga i majka Kejt Miler (Endži Dikinson) posećuje svog njujorškog psihijatra dr Eliota (Majkl Kejn) kome se žali na dosadni i monotoni seksualni život. U muzeju, gde treba da se sastane sa mužem, sreće nepoznatog muškarca, sa kojim odlazi u stan i vodi ljubav. Kejt, međutim, otkriva da njen tajanstveni ljubavnik ima veneričnu bolest, ali ne stiže ni da se uplaši, pošto je u liftu zgrade brijačem iskasapi tajanstvena plavuša. Ubicu je krajičkom oka spazila prostitutka Liz, koja postaje istovremeno glavni osumnjičeni i ubicina sledeća meta. Policija nije sklona da poveruje u njenu priču, a Liz se udružuje sa Kejtinim sinom Piterom kako bi raskrinkala misterioznog psihopatu.

Uloge:
Majkl Kejn (dr Robert Eliot), Endži Dikinson (Kejt Miler), Nensi Alen (Liz Blejk), Kit Gordon (Piter Miler), Denis Franc (detektiv Marino) i drugi.

KOMENTARI