TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Opasni nastupi beloruskih faktora nestabilnosti (Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus)

izvor:




Rediteljka Madlen Sakler odlazi iza scene Beloruskog slobodnog pozorišta, u grupu maštovitih i subverzivnih izvođača koji, u državi koju guše cenzura i represija, prkose poslednjoj preostaloj evropskoj diktaturi.

Stvaranje provokativnog pozorišta nosi veliki lični rizik: emotivni, finansijski i umetnički. Za članove Beloruskog slobodnog pozorišta postoji i dodatni rizik: cenzura, zatvor ili nešto još gore. Rediteljka Madlen Sakler odlazi iza scene u glumačku družinu maštovitih i subverzivnih izvođača koji u opustošenoj zemlji koju guše cenzura i represija, prkose poslednjoj preostaloj evropskoj diktaturi.

Film priča priču iz 2010. kad je KGB maltretirao disidente, šesnaest godina nakon što je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko preuzeo vlast za vreme raspada Sovjetskog Saveza. Sad kad su na pomolu novi sumnjivi izbori, KGB se namerio na osnivače Slobodnog pozorišta, Nikolaja Kalezina i Nataliju Kolijadu, koji su zajedno sa svojim kolegama rastrzani između borbe za svoju umetnost i borbe za svoju bezbednost, kao i bezbednost svojih porodica.

Uloge: Pavel Gorodnitski, Nikolai Khalezin, Natalia Koliada, Tatyana Mikhailovna Kaliada, A

Režija: Madeleine Sackler


KOMENTARI