TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

P.S. Volim te (P.S. I love you)

izvor: filmovanje.com

P.S. Volim te
(P.S. I love you)

Žanr: Komedija
Trajanje: 105 minuta
Više informacija





Mladi bračni par, Holly (H. Swank) i Gerry (G. Butler), živi skromno u malom stanu, srećno i zaljubljeno. Sve se iznenada prekida kad Gerry oboli od tumora na mozgu i za nekoliko meseci umre. Neutešna i izgubljena, Holly ne izlazi iz kuće, ne javlja se majci ni prijateljima, ne sprema stan, čak se i ne pere. Tako to traje do njenog tridesetog rođendana.

Na rođendan je bez najave poseti majka Patricia (K. Bates), sestra i troje najboljih prijatelja, Sharon (G. Gerson), Denise (L. Kudrow) i John (J. Masters). Usput joj donose i paket koji je stigao poštom i za koji ne zna ko ga šalje, dok ne presluša poruku snimljenu na diktafonu.

Poruka je od Gerryja, koji još nije spreman zauvek da se oprosti od svoje lepe žene i koji zna kako se ona oseća nakon njegove smrti, pogađa sve što radi i kako se ponaša i želi joj pomoći da ga što lakše prežali. Traži od nje da izađe s prijateljima i proslavi rođendan te da otputuje u njegovu rodnu Irsku i upozna njegovog starog prijatelja Williama Jeffreyja )...

Uloge:  Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gerson, Kathy Bates, Harry Connick Jr., Jeffrey Dean Morgan Nellie McKay, James Masters


O Filmu

Činjenica da je moguće napisati ljubavnu priču u kojoj jedno od ljubavnika više nije živo potekla je iz istoimenog romana mlade Irkinje Cecilije Ahern. Ona je rođena u Dablinu 1981. godine, svoj je prvi roman, P.S. I Love You, objavila 2007. godine. Tek što je izašao, roman je postao bestseler, preveden je na mnoge svetske jezike, a iste godine je prema romanu snimljen istoimeni film.

Autor filma je Richard LaGravenese inače i autor niza izvrsnih scenarija. Za scenario filma "Kralj ribara" bio je nominovan za Oscara, za "Erin Brokovich" osvojio je nagradu Saturn, autor je i scenarija za "Mostove okruga Madison", "Šaptača konjima", "Voda za slonove". H. Swank osvojila je nagradu publike kao najbolja glavna glumica na Irskom televizijskom i filmskom festivalu, a film je bio nominiran za Golden Trailer kao najbolja ljubavna priča.

Izvor: http://www.filmovanje.com


KOMENTARI