TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pedeset duša (Fifty Dead Men Walking)

izvor:




Kada ga jednog jutra 1999. godine u automobilu ispred njegove kuće na iznenadi i izrešeta plaćeni ubica, Irac Martin McGartland (J. Sturgess) osećajući blizinu smrti, počinje da se priseća svoje prošlosti.


Jedanaest godina ranije on je kao miran momak živeo u Belfastu, gde je čelništvo Irske republikanske armije pripremalo gotovo pravi rat protiv britanske okupacije. Martin se nije previše mešao u politiku i borbu za nezavisnost, sve dok mu jednog dana nije prišao inspektor Fergus (B. Kingsley), koji mu je predložio saradnju.

Kao spretan mladić vičan sitnim prevarama Martin je pristao da se ubaci u redove IRA-e i Fergusu da dostavlja informacije o budućim terorističkim operacijama, zahvaljujući čemu će biti spašeni brojni životi.

Ali, tada nije slutio da će biti prisiljen da vodi dvostruki život, i da će u veliku opasnost ubrzo dovesti sebe i svoju porodicu, baš kao i svoju novu devojku Laru (N. Press). A sve se dodatno komplikuje kad se u njega zaljubi atraktivna Grace (R. McGowan), visokorangirana pripadnica IRA-e...

Uloge: Jim Sturgess, Ben Kingsley, Natalie Press

Scenario: Kari Skogland


KOMENTARI