TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pet legendi (Rise of the Guardians)

izvor:


Animirani / 97 min.

SAD, 2012.


Čarobna priča o legendarnim čuvarima – Džeku Frostu, Uskršnjem Zeki, Deda Mrazu, Zubić Vili i Peščanom Čoveku. Kad zli Pič zapreti da će preuzeti svet, naši voljeni junaci moraju zaštititi dečje snove.


Šta bi bilo kad bi priče o Deda Mrazu, Uskršnjem Zeki, Zubić Vili i Peščanom Čoveku bile takve da niko u njih ne bi poverovao? Šta bi bilo kad bi dobronamerni darodavci jaja, novca i snova bili drugačiji nego što izgledaju na prvi pogled? I jesu! Besmrtni, snažni i hitri, ove legende iz našeg detinjstva dobili su zadatak da svim silama štite nevinost i maštu dece svih uzrasta.

Kad se pojavi napast sa planom da uništi sve Čuvare, ukravši deci nadanja i snove, ovim voljenim ratnicima zatrebaće pomoć Džeka Frosta, novog regruta koji bi radije uživao u snežnom danu nego spašavao svet. Od najdubljih dubina Severnog pola, preko šangajskih krovova, do gradića u Novoj Engleskoj, pa i dalje, Čuvari učestvuju u epskoj, sveopštoj borbi protiv zavodljive aveti Piča, čije planove o pokoravanju sveta širenjem straha mogu pomutiti samo snaga vere i magija Čuvara.
        
Režija: Peter Ramsey        

       
        
        
        
        
        
        
        
        

KOMENTARI