TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Plaža (The Beach)

izvor:




U jeftinom hotelu u Bangkoku Ričard upoznaje francuski par, Etjena i Fransoaz. Osim njih, on susreće Dafija, starijeg putnika koga su uništile godine provedene na suncu i droga. Sulud i paranoičan, Dafi priča Ričardu neverovatnu priču o tajnom ostrvu raju na zemlji: savršenoj plaži, koju nisu iskvarili turisti. Narednog dana, Ričard nalazi komad papira zalepljen na vratima svoje sobe.


To je rukom crtana karta ostrva koje je Dafi opisao. Ričard konačno shvata da bi ovo moglo da bude nešto drugacije što je tražio. On kreće da pronađe Dafija, da bi otkrio njegov leš presečenih vena. Ričard ubeđuje Fransoaz i Etjena da mu se pridruže, i oni kreću na putovanje, sledeći Dafijevu kartu. Da bi stigli do plaže snova, prinuđeni su da rizikuju život plivajući preko otvorenog mora od jednog ostrva do drugog, puzeći iza naoružanih stražara, i skačući sa vodopada visokog 40 metara.

Kada konačno stignu na svoje odredište, nalaze malu zajednicu putnika kao što su i oni sami, koji žive u tajnosti. Grupa ih dočekuje sa dobrodošlicom i ostrvski raj postaje njihov dom, koji u njima ubija bilo kakvu želju da se vrate u svet koji su ranije poznavali. Ali ispod površine, ovaj raj na zemlji je sve samo ne savršen. Lični sukobi i sitna pakost ključaju da bi stvorili nasilno rivalstvo, i niz tragičnih događaja u ovoj zajednici.

Sve izolovaniji i uznemireniji, Ričard postaje više od običnog svedoka u incidentu koji se završava krvoprolićem. San je postao košmar; raj se pretvorio u pakao. Sada im je jedini cilj da ga napuste. Bekstvo neće biti lako; plaža je tajno mesto, a tu tajnu su neki spremni da brane i do smrti.

Uloge:  Leonardo DiKaprio, Viržini  Ledojen, Robert Karlajl i Gijom Kane

Režija:  Deni Bojl


KOMENTARI