TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pobesneli Maks (Mad Max)

izvor: B92.net

Pobesneli Maks
(Mad Max)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 88 minuta
Uloge: Mel Gibson
Više informacija


Napuštenim putevima australijskih nedođija vladaju motorizovanebande krvožednih ludaka koji žele da se dočepaju preostalog goriva,tečnosti vrednije od života. Njima su pljačke, silovanja i ubistvajedina svakodnevica. Policija je potpuno nemoćna! Umoran odsvakodnevnog nasilja, očajan zbog smrti prijatelja, policajac MaksRokatinski odlučuje da se povuče i živi porodični život...

Međutim, u jednom od svojih razornih pohoda, motorizovana banda mu ubija ženu i dete. Maks seda u svoj crni V-8 Ford Falkon i kreće da se sveti.

Zanimljivosti:

· Mak vozi crni Ford XB Falcon Hardtop limitirane serije iz 1973. godine sa V-8 motorom, vazdušnim kompresorom i mnogim drugim modifikacijama.

· Vozilo Noćnog jahača je Holden Monaro kupe iz 1972. godine.

· Za vreme snimanja je uništeno 14 vozila. Automobil uništen u uvodnoj sceni - Mazda Bongo - pripadao je reditelju Džorždu Mileru. Reditelj je žrtvovao svoj auto zarad snimanja, jer je produkciji ponestalo novca.

· Zbog nedostatka novca, više od 20% planiranih scena potera nije snimljeno.

· “Pobesneli Maks” je 20 godina držao rekord najisplatljivijeg filma svih vremena u Ginisovoj knjizi rekorda - koštao je 650.000, a zaradio neverovatnih 100 miliona dolara širom sveta.

· Za prikazivanje u Americi, kompletan film je sinhronizovan. Specijalno američko DVD izdanje iz 2002. godine, prva je verzija “Pobesnelog Maksa” sa originalnim australijskim zvukom koja se pojavila u Americi.

Žanr: Akcija

Mad Max, 1979.

Uloge: Mel Gibson, Džoan Semjuel, Hju Kejs Bern Režija: Džoržd Miler

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI