TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Poslednja legija (Last Legion)

izvor:




Ekranizacija istoimene novele italijanskog pisca Valeria Masima Manfreda. Mešavina istoriskih događaja i fantastike, ovaj je film priča o Romulusu Augustusu, posljednjem Rimskom caru koji dolazi u posed čudesnog mača.


Mira je rođena u porodici ratnika u Kerali u Indiji oko 460. g. pr. Bila je tako dobra u borilačkim veštinama i samoobrani da je španjolski kralj unapredio i poslao u Konstantinopolj. Dobila je zadatak da pomogne rimskom zapovedniku Aureliusu u planiranju bekstva 12-ogodišnjeg cezara Romula Augusta iz zatvora na Kapriju. Tamo je dospeo ubistva njegovih roditelja u nemirima u Rimu, kada su je za pet godina umrlo pet careva.

Mira, Aurelius i svestenik Ambrosinius zajedno sa šačicom vernih vojnika uspevaju da sprovedu plan u delo, te vrate Romula rimskom senatoru Nestoru. Međutim, ekipa ne shvata da njihov zadatak još nije gotov, jer Nestor želi da prevari Romula koji sada nema izbora i mora da bezi u Britaniju. U Britanija će morati da se sukobi s naoko nepobedivim Vortignom, čiji je najveći cilj po svaku cenu da dodje do moćnog mača koji je stvoren za obranu i poraz, ali i ubijanje Romula...

Žanr: Akcija / Avantura / Fantazija

Zemlja produkcije:  AMERIKA

Godina: 2007

Uloge:  Kolin Firt, Ben Kingsli, Piter Mulen i Džon Hana

Režija:  Dag Lefler

Izvor: http://www.rtvpink.com



KOMENTARI