TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Poslednji voz (The Sunset Limited)

izvor:


Drama / 87 min.
SAD, 2011


Semjuel L. Džekson i Tomi Li Džons tumače glavne uloge u ovoj drami koja govori o razlikama između verovanja i ateizma, zagrobnog života i nihilizma, spasenja i samoubistva.

“Poslednji voz” je nastao po delu čuvenog Kormaka Mekartija. Autor ove ozbiljne duodrame u kojoj se prepliću humor i jaka osećanja je dobitnik Pulicerove nagrade, čuveni američki pisac Kormak Mekarti (“Put”, “Nema zemlje za starce”).

U središtu priče je odnos dvojice neznanaca koje će spojiti teške okolnosti. Radnja je smeštena u jednom stanu u Njujorku i govori o dvojici različitih ljudi – duboko religioznom bivšem zatvoreniku (Semjuel L. Džekson) i profesoru (Tomi Li Džons) koji je pokušao da se baci ispred podzemnog voza kako bi izvršio samoubistvo.

Dok prvi pokušava da se sa njim poveže na racionalnom, duhovnom i emotivnom nivou, drugi ne želi da se odrekne svog dubokog očajanja do koga je “sa mukom došao”. Sukobljeni u filozofskoj debati, obojica strastveno brane svoje stavove i pokušavaju da preobrate jedan drugog.

Režija: Tomi Li Džons

Uloge: Semjuel L. Džekson, Tomi Li Džons


KOMENTARI