TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Potomci (The Descendants)

izvor:
Nakon brodske nesreće koja se dogodila, supruga mu je na aparatima za održavanje života, havajski zemljoposednik Met King putuje sa svoje dve kćerke iz Oahua u Kauai, da bi se suočio s čovekom koji je imao ljubavnu aferu sa Elizabet pre nesreće.

Radnja filma „Potomci“ smeštena je na Havajima i prikazuje nepredvidivo putovanje američke porodice koja se nalazi na prekretnici. Met King (Džordž Kluni), suprug i otac dve kćerke, mora da preispita svoju prošlost i donese odluke u vezi sa budućnošću u trenutku kad je njegova supruga ozbiljno povređena u brodskoj nesreći kod Vaikikija.

Na čudan način pokušava da izgladi odnos sa kćerkama, desetogodišnjom drskom Skoti i sedamnaestogodišnjom Aleksandrom, nalazeći se u nedoumici da li da proda porodičnu zemlju koju je nasledio od havajskih vladara i misionara. King je vlasnik poslednjih neprocenjivih parcela tropskih plaža na ostrvu.

Kad Aleksandra obelodanjuje da je njena majka bila u ljubavnoj aferi u vreme nesreće, Met mora iznova da sagleda ceo svoj život, da ne pominjemo nasleđe, tokom te nedelje donošenja značajnih odluka. S devojkama na grbači, kreće u potragu za ženinim ljubavnikom.

Negde usput, u zabavnim, problematičnim i transcendentalnim susretima, shvata da je konačno na putu ponovnog izgrađivanja svog života i porodice.

Režija: Alexander Payne
    
Uloge: Amara Miller, Beau Bridges, George Clooney, Michael Ontkean


KOMENTARI