TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pravedno ubistvo (Righteous Kill)

izvor:





Robert De Niro i Al Pacino zajedno trileru o dvojici detektiva koji pre penzije moraju da reše svoj poslednji slučaj.


Newyorkški detektivi Turk (Robert De Niro) i Rooster (Al Pacino) se pred kraj policijske karijere i samo je pitanje vremena kada će otići u zasluženu penziju. Partneri su već trideset godina pa su vremenom postali i najbolji prijatelji. Ali, kada dođe vreme da se povuku i iza sebe ostave lopove, ubice i sve ostalo što nosi posao detektiva, ne mogu to da učine.

Pre nego što predaju svoje značke, ostao je još jedan zločin koji treba da reše – okrutno ubistvo, čini se, povezano s jednim njihovim starim, rešenim slučajem. Kada iskusni detektivi dođu na mesto zločina, odmah uoče detalje koji ovo ubistvo blisko povezuju s onim za kojeg su mislili da je u njihovoj prošlosti.

Pored tela ubijenog svodnika pronađena je pesma od četiri stiha kojom ubica poručuje detektivima da je ubistvo koje je počinio pravedno. Nedugo nakon toga zaređa još nekoliko sličnih ubistava i uskoro svima postaje jasno da se radi o serijskom ubici. Ali, zanimljiva je činjenica da pomno bira svoje žrtve – to su sve redom kriminalci koji su pomoću rupa u zakonu još uvek na slobodi.

On uzima pravdu u svoje ruke i nastavlja tamo gde zakon staje – želi jednom zauvek da makne zločince s ulica grada koji nikad ne spava. Uporedo s brojem ubijenih raste i sumnja i savest u glavama detektiva – jesu li pre mnogo godina stavili pogrešnog čoveka iza rešetaka?

 101' krimi, drama, triler

Režija: Jon Avnet

Uloge: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Donnie Wahlberg, Carla Gugino

Scenario: Russell Gerwitz

Producent/i: Avi Lerner, Boaz Davidson, Lati Grobman, Randall Emmett, Rob Cowan

Zemlja: SAD

Izvor: http://filmski.rs/


KOMENTARI