TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Prljavi Hari: Isterivač pravde (The Enforcer)

izvor: B92.net

Prljavi Hari: Isterivač pravde
(The Enforcer)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 96 minuta
Uloge: Klint Istvud
Više informacija


Kada ćutljivi i odlučni inspektor policije San Franciska HariKalahan reši pljačku prodavnice alkoholnih pića na svojprepoznatljiv, nemilosrdan način, kapetan Brigs ga degradira ismešta u kancelariju. Međutim, Kalahan tu neće ostati dugo. Nepostoji niko sposobniji od njega za sređivanje krizne situacije ukojoj grupa terorista otima gradonačelnika i ucenjuje grad za 2miliona dolara.

Kalahanu se pridružuje Kejt Mur, koja će pokazati da je vešta detektivka i naterati ga da promeni prvobitno, ne baš pohvalno mišljenje o njoj.

Hari prelazi u ilegalu i pokušava da stigne do terorista usput prebivši svakog ko ga popreko pogleda. Kada Hari i Kejt otkriju da je gradonačelnika drže na ostvru Alkatraz, pitanje je trenutka kada će Hari potegnuti svoj magnum.

The Enforcer, 1976.

Žanr: akcija



Zanimljivosti:

· Scenaristi filma nisu znali kako da doture scenario Klintu Istvudu, pa su ga ostavili restoranu koji Istvud drži u Kaliforniji.

· Imena dvojice kriminalaca imaju veze sa stvarnim ljudima. “Lalo” je ime kompozitora muzike za filmove o Prljavom Hariju - Lalo Šifrin. “Bučinski” je pravo prezime Istvudovog “suparnika” u žanru akcionog filma Čarlsa Bronsona. Naime, pravo Bronsonovo ime je Čarls Denis Bučinski

· Film je zaradio neverovantih 60 miliona dolara na blagajnama u Americi, a cifra se udvostručila kada je prikazan i u ostatku sveta, zbog čega je “Isterivač pravde” postao najisplativiji Istvudov film do tog vremena.

Uloge: Klint Istvud, Tajn Deli, Heri Gardino Režija: Džejms Fargo

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI