TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Putevi droge (Traffic)

izvor: B92.net

Putevi droge
(Traffic)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 147 minuta
Uloge: Majkl Daglas
Benisio Del Toro
Denis Kvejd
Više informacija


Na granici između Meksika i SAD dvojica policajca pokušavaju daspreče prodaju droge. U međuvremenu, jedan sudija u Americi počinjeda sarađuje sa meksičkim vlastima u borbi protiv narkomanije. U SanDijegu odeljenje za suzbijanje krijumčarenja narkotika pokušava daizvede pred sud pripadnike poznatog kartela.

Na granici Meksika i SAD policajac Havijer Rodrigez (Benisio del Toro) i njegov partner, Manolo, zaustavljaju pošiljku droge i hapse kurire. U posao im se umeša general Salazar, koji najavljuje da želi da "uništi kartel iz Tihuane". General odlučuje da angažuje Havijera, jednog od retkih poštenih policajaca u Meksiku. Havijer dobija zadatak da nađe i uhapsi Frenkija Flauersa - zloglasnog plaćenog ubicu koji radi za narkomanski kartel iz Tihuane.

U međuvremenu, Robert Vejkfild (Majkl Daglas), konzervativni sudija iz Ohaja, postavljen je na čelo odeljenja za nacionalnu kontrolu droge, zbog čega ga svi zovu car droge. Vejkfild ne zna da je njegova uzorna kćerka Karolina, srednjoškolka koja živi u predgrađu Sinsinatija, zajedno sa svojim dečkom Sitom - narkomanka. Njih dvoje policija hapsi u trenutku kada pokušavaju da ostave svog prijatelja koji se predozirao ispred lokalne bolnice.

Za to vreme, u San Dijegu se odvija tajna operacija odeljenja za poroke koje predvode Montel Gordon i Rej Kastro, dvojica ambicioznih agenata koji su vrebali priliku da uhvate bogatog dilera koji se predstavlja i kao ribar Eduardo Ruiz. Tokom procesa, Ruiz završava u bolnici, a Gordon i Kastro počinju da ga ispituju, rekavši mu da mu je jedina šansa da otkrije ime šefa. Ruiz odlučuje da rizikuje u zamjenu za imunitet i daje sve informacije o svom šefu narko-bosu Karlosu Ajalu, najvećem distributeru droge za braću Obregon. Havijer uspeva da pronađe Flauersa, saznavši da je ovaj homoseksualac i čest gost gej barova. Nakon jezive torture, Flauers odaje imena nekoliko važnih članova narko kartela Obregon. Havijer i Salazar pokušavaju da onesposobe organizaciju braće Obregon, ali Havijer ubrzo saznaje da Salazara zapravo plaćaju rivali braće Obregon, kartel Huarez. Suočava se sa činjenicom da je čitava meksička kampanja protiv narkomafije prevara i da Salazar uništava jedan kartel, ne zbog dužnosti, nego zbog novca koji dobija od suparničkog kartela.

Traffic, 2000.
žanr: krimi drama

Festivali:
Berlin, Guadalajara, Jakarta, Bratislava, Oslo
Nagrade:
2001 - Oskar za režiju, sporednu mušku ulogu (Benicio Del Toro), montažu i adaptaciju scenarija
Berlin - Nagrada za najboljeg glumca (Benicio Del Toro)

Režija: Stiven Soderberg; Uloge: Majkl Daglas, Benisio Del Toro, Denis Kvejd, Katerina Zita Džouns

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI