TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Putovanje u središte zemlje (Journey to the Center of the Earth)

izvor: tvprogram.rs

Putovanje u središte zemlje
(Journey to the Center of the Earth)

Žanr: Avantura
Trajanje: 92 minuta
Uloge: Brendan Frejzer
Džoš Hačerson
Više informacija



Tokom naučne ekspedicije na Island, naučnik i vizionar Trevor Anderson (Brendan Frejzer), njegov bratanac Šon (Džoš Hačerson) i njihov prelepi vodič, Hana (Anita Brim), bivaju neočekivano zatočeni u pećini, odakle jedino mogu da idu sve dublje i dublje pod zemlju.


Dok putuje kroz dotad neviđene svetove, trio se suočava s nestvarnim i neverovatnim bićima - među kojima su i biljke ljudožderke, džinovske leteće pirane, ptice koje svetle i jezivi dinosaurusi iz prošlosti. Avanturisti uskoro shvataju da se vulkanska aktivnost oko njih pojačava i da moraju da nađu put do površine Zemlje pre nego što bude prekasno.

O filmu:

Stvaranje moderne priče s novim likovima od dobro poznatog romana Žila Verna uz pomoć moderne tehnologije bilo je uzbudljiva prilika za reditelja Erika Breviga. On kaže da je za njega cilj bio da uhvati duh avanture, otkrića i verovanja da je bilo šta moguće.

Producent Šarlota Hagins kaže da je ovo odličan primer bezvremene priče u kojoj troje istraživača pomažu jedno drugom na naizgled nemogućem putovanju. "Posao filmadžija je da navedu publiku da ode u neki drugi svet i uroni u avanturu. Bilo nam je važno da kroz realne likove ispričamo neverovatnu priču", kaže producent Bo Flin. Izazov spoja klasike Žila Verna s modernim filmskim trendovima privukao je Brendana Frejzera da tumači glavnu ulogu i bude izvršni producent ovog filma.

"Okosnicu priče kombinovali smo sa scenarijom punim akcije, komedije i avanture od samog početka do samog kraja", kaže Frejzer. Centralni likovi filma su naučnik Trevor Anderson, njegov bratanac Šon i islandski planinski vodič Hana. Oni su nabasali na vulkanski prolaz koji ih vodi ka središtu Zemlje. Pošto su stigli do kristalnoplave lagune hiljadama kilometara ispod površine zemlje, otkrivaju izuzetan svet bogat džunglama i praistorijskim stvorenjima opisanim u knjizi Žila Verna. Ubrzo otkrivaju da su u opasnosti i moraju da se oslone jedni na druge da bi našli put kući. "Brendan je bio moj prvi izbor za tu ulogu od samog početka", kaže Brevig. "On shvata važnost vizuelnih efekata, a imali smo i slične ideje kako da film bude što zabavniji publici.

Takođe su bili jako zadovoljni i mladim Džošom Hačersonom, koji je u vreme snimanja filma imao samo 13 godina. "Džoš je zreo za svoje godine. Vrlo je prirodna i opuštena osoba između snimanja, ali čim kamera krene, momentalno se vrati u lik", kaže producent Bo Flin. "Džoš postavlja prava pitanja, posvećen je, pun entuzijazma i uvek spreman. Davao nam je sveže ideje i sugestije pri snimanju scena, kao što bi radio neko ko je deset ili 20 godina stariji od njega. Na snimanju je teško klincu kad su oko njega samo odrasli. Zahvaljujući tome što je Brendan u srcu klinac, a Džoš matorac, odlično su se slagali", kaže Brevig.

Žanr: avantura

Glavne uloge:

Brendan Frejzer (Brendan Fraser), Džoš Hačerson (Josh Hutcherson), Anita Brim (Anita Briem), Set Mejers (Seth Meyers)

Scenario:  

Majkl Vajs (Michael Weiss), Dženifer Flaket (Jennifer Flackett), Mark Levin (Mark Levin)

Režija:  Erik Brevig



Trailer

KOMENTARI