TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Radio (Radio)

izvor:


Biografski / 109 min.
SAD, 2003


Trener američkog fudbala H. Džouns (Ed Haris) sprijatelji se sa Radiom (Kjuba Guding Džunior), zaostalim đakom srednje škole u Južnoj Karolini. Drugarstvo traje nekoliko decenija, i Radio se od tihog i izmučenog đaka pretvara u inspiraciju svoje zajednice.


Inspirisan stvarnim događajima, „Radio“ se usredsređuje na odnos između trenera američkog fudbala (Ed Haris) i mentalno zaostalog čoveka s nadimkom Radio (Kjuba Guding Džunior) i na to kako njihov jedinstven odnos na kraju menja uvreženo mišljenje svih žitelja gradića u Južnoj Karolini. Radio je uvek bio usamljen dok se nije sprijateljio sa Haroldom Džounsom, popularnim trenerom fudbala u srednjoj školi.

Radio je u početku sumnjičav, ali trener Džouns polako zadobija njegovo poverenje i uvodi ga u novi svet, pozivajući ga da mu pomaže na treninzima i utakmicama i da sedi na njegovim časovima u školi.

Trener Džouns ne želi da Radio ode, ali na kraju mora da donese tešku odluku koja će uticati kako na sve prisnije prijateljstvo s Radiom, tako i na njegovu karijeru fudbalskog trenera.

Režija:  Majkl Tolin

Uloge: Kjuba Guding Džunior, Ed Haris, Alfre Vudard


KOMENTARI