TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Riba zvana vanda (A fish called Wanda)

izvor: tvprogram.rs

Riba zvana vanda
(A fish called Wanda)

Žanr: Komedija
Trajanje: 108 minuta
Režija: Čarls Krišton
Uloge: Džejmi Li Kertis
Džon Kliz
Kevin Klajn
Majkl Pejlin
Tom Džordžson
Više informacija

Komedija / 108
SAD, 1988



Duo gangstera iz Londona, Džordž (TomDžordžson) i pomoćnik Ken (MajklPejlin), planiraju pljačku juvelirnice i za te potrebe dovodedvoje amerikanaca. Vanda(DžejmiLi Kertis) ima dosta iskustva sa prevarama sa umetničkim delimai navikla je da koristi svoju lepotu i šarm kada je to potrebno,dok je Oto (KevinKlajn) zadužen za oružje. Inače, Oto mrzi sve što ima ikakveveze sa Engleskom i Englezima. Vanda i Oto su ljubavnici, ali tokriju od Džordža i Kena kako bi Vanda mogla da manipulišenjima.

Pljačka je uspešno izvedena, ali ih je tokom bekstva starica sa tripsa ugledala. Takođe, svako od pljačkaša ima svoj plan šta i kakoposle pljačke. Pa američki duo prijavljuje Džordža policiji kako bidijamante uzeli samo za sebe. Kao da su znali šta ih čeka, Englezisu plen prebacili na tajno mesto pa Vanda mora da nađe način dasazna gde su ga sakrili kako bi došla do dijamanata i pobegla odOtoa. Najlakši način da se to uradi je da se zavede Džordžovadvokat Arči (DžonKliz) i Vanda kreće na posao, što njenog momka čini ludačkiljubomornim.
U isto vreme, Oto je dao zadatak Kenu da ubije staricu koja ih jevidela, ali to se čini mnogo teže nego što izgleda.

Film Riba zvana Vanda jenapravio veliki uspeh i odlično je prošao i kod gledalaca i kodkritike. KevinKlajn je dobio Oskaraza najbolju sporednu ulogu, dok je film imao još dve nominacije, zanajbolji originalni scenario i za najbolju režiju.

Režija:Čarls Krišton

Uloge:DžejmiLi Kertis, DžonKliz, KevinKlajn, MajklPejlin, Tom Džordžson

Trailer

KOMENTARI