TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sabrina (sinhronizovana verzija)

izvor:

Udruženje slepih "Homer" i Filmski program RTS-a zajednički realizuju projekat emitovanja filmova za slepe, svakog meseca na Javnom servisu.

Svrha ovog programskog poduhvata jeste da se kvalitetna strana filmska ostvarenja posebno prilagode - opisno i dijaloški sinhronizuju na srpski jezik i tako učine dostupnim za slepe.

Sabrina-f.jpg

Romatična komedija iz 1954. godine sa Hemfrijem Bogartom, Odri Hepbern i Vilijamom Holdenom u glavnim ulogama.

Sabrina Ferčajld je ćerka Tomasa, vozača koji radi kod porodice Larabi. Sabrina je zaljubljena u Dejvida Larabija, koji je inače ni ne primećuje. Sabrina kasnije odlazi u Pariz da pohađa kulinarsku školu. Nakon izvesnog vremena vraća se kući kao prava lepotica koju Dejvid primeti na stanici, ali koju ne prepoznaje.

Ponudi se da je odveze kući i kada shvati da je to Sabrina, vozačeva kći koju je godinama ignorisao, ludo se zaljubljuje u nju.

Dejvidov stariji brat Lajnus strahuje, da bi to moglo da pokvari odnose sa Dejvidovom devojkom, koja je iz bogate porodice.

Ako bi venčanje bilo otkazano, tako bi propao i veliki posao koji on ima sa njenom porodicom.

Odlučuje da se umeša i pokušava Sabrinu da nagovori da ostavi njegovog brata Dejvida. Tokom razgovora Lajnus se sve više zbližava sa Sabrinom i zaljubljuje se u nju.

Film Sabrina (Sabrina, 1954) režirao je Bili Vajlder.


Izvor RTS.rs

KOMENTARI